Tot ce trebuie să ştii despre răceala de vară

Tot ce trebuie să ştii despre răceala de vară

 

În ciuda temperaturilor crescute de afară, foarte mulţi oameni răcesc şi vara. Astăzi vom încerca să vedem care sunt principalele cauze ale răcelilor de vară şi cum anume le poţi trata rapid şi eficient.

Cele mai frecvente cauze ale răcelii de vară
Motivele pentru care răcim vara pot fi diverse. În primul rând, unul dintre principalii factori care stau la baza acestei probleme este aerul condiţionat. Fixarea aparatului de aer condiţionat la o temperatură mult prea mică faţă de temperatura de afară duce la ceea ce specialiştii numesc şocuri termice, iar acestea sunt responsabile mai devreme sau mai târziu de starea noastră de rău.

 
Pe de altă parte, răceala de vară mai poate avea ca şi cauză consumul de alimente şi băuturi foarte reci, cu care suntem obişnuiţi în zilele caniculare.

Simptomele răcelii de vară
Principalele simptome ale răcelii de vară sunt nasul înfundat, febra, durerea de cap, tusea, durerea de gât şi, de cele mai multe ori, starea generală proastă. Majoritatea răcelilor de vară durează de obicei până la şapte zile.

Tratamentul răcelilor de vară
Cel mai eficient mod în care poţi scăpa rapid de răceală este să te odihneşti suficient, să consumi multe fructe şi legume proaspete, ceaiuri de plante (dar nu reci), supe şi, eventual, să iei un supliment de vitamina C.

Dacă vrei să fii sigur că vei scăpa rapid de răceală este recomandat ca dimineaţa să bei un pahar de suc proaspăt de portocale. Alimentaţia echilibrată şi cele 8 ore de somn pe noapte îţi vor ajuta organismul să se refacă în cel mai scurt timp.

Foarte important de menţionat este şi faptul că uneori răceala nu trece de la sine, majoritatea oamenilor având nevoie de tratament medical. Pentru a preveni alte probleme de sănătate consulta-ţi medicul de familie şi fereşte-te de automedicaţie.

Sursa: Racelile de vara – Cauze, simptome, tratament – Lifestyle > teen.unica.ro http://teen.unica.ro/detalii-articol/stiri/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-raceala-de-vara.html#ixzz4oOyfMAYs

Lasă un răspuns